3D kostar inget extra | Skoghalls Folkets Hus
2
okt

3D kostar inget extra

Vi använder oss av Dolbys teknik när vi visar våra biofilmer i 3D. Detta kräver sin egna utrustning för det och polariserade glasögon som oftast används på andra biografer fungerar inte.

Vår 3D teknik är annorlunda då bilden projiceras på ett annat sätt från vår projektor och våra glasögon är helt annorlunda. Vi har valt det här systemet för att det dels ger en bättre 3D effekt, är lugnare för ögonen så man slipper huvudvärken som lätt kan uppstå om man inte är van att se på 3D. Det ger även en ljusstarkare bild och behåller skärpan bättre. Många upplever också ingen så kallad “Cross-talk” dvs att texten inte ser ut att vara tre gånger på varandra enkelt förklarat.

Denna teknik är lite dyrare både för kund och för biograferna än vad DLP & Polariserad teknik är, framförallt glasögonen. Så istället för att man får köpa glasögonen så lånar man dem kostnadsfritt hos oss på plats och lämnar sedan tillbaka dem efter visningen.

Nyhet för i år är att vi har även köpt in en stor uppsättning glasögon som är anpassade för barn, dessa är lite mindre i storlek och känns igen på den gröna färgen på bågen.

Vår 3D är något helt annat än vad många upplevt innan så har du haft problem innan så är du välkommen hit att ge det en chans till och upplev det hos oss.

Välkommen till Skoghalls Folkets Hus